wężyk od spryskiwacza tylnej szyby

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dexiu
    Classic
    • 2014
    • 7

Zamieszczone przez lu5asz
    Nareszcie :twisted:
    I z czego tu się cieszyć? :P Ja nie założyłem jeszcze, ale chyba jeszcze się wstrzymam do przyszłego tygodnia :twisted:
  • kokos607
    Classic
    • 2012
    • 17

Witm, nie znalazlem nigdzie na forum pasującej odpowiedzi na mój problem. Otóż zaraz za silniczkiem przy zbiorniku płynu do spryskiwaczy mam ucięty i zaślepiony wężyk od spryskiwacza tylnej szyby. Pytanie jest takie którędy przebiega ten wężyk dalej na tylną klapę ponieważ chciałbym zlokalizować ewentualny przeciek na samym początku a nie po wylaniu całych 3 L płynu bo z jakiegos powodu został rozcięty.

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Wężyk idzie lewym progiem i na lewym tylnym nadkolu jest złączka do odcinka,który idzie do klapy.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• aniol
        RS
        • 2012
        • 5228
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez JanuszSz
        Wężyk idzie lewym progiem i na lewym tylnym nadkolu jest złączka do odcinka,który idzie do klapy.
        I tam bardzo często są wycieki i potem koroduje kostka która tam się znajduje.Częsty przypadek w OI combi.
        http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
        Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• Marian 2
          L&K
          • 2007
          • 1085
          • Octavia I combi (1U5)
          • AQY 2.0 MPI 115 KM

Aby było trudniej z wymianą (może śmieszniej), wężyk jest wewnątrz wiązki przewodów i po drodze są złaczki. Jeżeli zachodzi potrzeba wymiany, to najprościej pociągnąć nową plastykową rurkę "z metra" omijając wiązki przewodów.

Komentarz

• kokos607
            Classic
            • 2012
            • 17

A jakoś tak bardzo łopatologicznie Wyjaśnici mi w którym kierunki od zbiorniczka ten wężyk wędruje bo widzę bez rozbierania tylko tą część od strony zbiorniczka, drugiego końca nie widzę, nie chcę rozbierać całej komory silnika z uwagi, że auto "garażuje pod chmurką" a chciałbym na początku je złączyć aby sprawdzić co się dzieje że ten wężyk został razcięty. Przy wymianie silnika nie powiedziałem mechanikowi zeby to sprawdził i teraz mam kłopot

Komentarz

Pracuję...